Over Tjubans

Hondenschool Tjubans is al jaren een begrip in de regio. Hedie Cooiman heeft meer dan 35 jaar ervaring met mens en dier, en is zij dier gedragsdeskundige. Zo heeft Hedie onder andere de hondeninstructrice van O&O en Martin Gaus opleidingen en tal van meer diploma’s behaald. Buitenom de honden is Hedie ook nog eens kindercoach, ezel/ paardencoach en nog veel meer. Met recht kun je zeggen dat het voor Hedie een passie is om met mens en dier te werken.

Voorheen werd er getraind aan de rand van Hoevelaken, maar sinds begin 2011 vind je Tjubans in Maarsbergen. Een mooi gelegen landelijke locatie met diverse trainingsmogelijkheden, zowel buiten als ‘overdekt’. Tevens is er op het terrein van de hondenschool een zogenaamde paddenpoel, die de honden bij warm weer de nodige verkoeling geeft. Maar wordt ook gebruikt tijdens de training. Ook beschikken we over diverse behendigheidsmaterialen (tunnel, ladder, paaltjes etc)  en lopen we tijdens de cursus regelmatig ‘een parcourtje’. Gewoon omdat het leuk is en u hiermee uw hond op speelse wijze leert gehoorzaam te zijn.

Tjubans opvang en uitlaatservice, wordt gerund door Eelke Cooiman. Eelke heeft zijn hele leven lang al honden en heeft meer dan 20 jaar meegelopen met Hedie Cooiman. Op deze manier heeft hij veel kennis opgedaan en leest  met enige regelmaat zich in, in de ontwikkelingen van honden in. Er zijn meerdere velden beschikbaar, en wanneer de honden moe en voldaan zijn of wanneer een pup rust nodig heeft verblijven de honden bij Eelke in huis. Naast de opvang heeft Eelke  een grote passie voor fotografie. Deze twee passies combineert Eelke door regelmatig fotoshoots met de honden te doen. Deze resultaten komen dan ook op de website.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.