Spiegelen met honden

Tjubans Hondenschool Spiegelen met Honden Maarsbergen

 

Iedereen kent de uitdrukking dat de baas op zijn hond gaat lijken. Dat hier een kern van waarheid in zit mag duidelijk zijn, je brengt immers veel tijd door met je geliefde viervoeter. Maar honden kunnen je ook veel leren! Ze houden je eigenlijk letterlijk een spiegel voor waarin je jezelf gereflecteerd ziet. Door de interactie tussen mens en hond krijg je direct feedback op je eigen gedrag.  En daarvoor hoef je niet eerst een jarenlange band op te bouwen met het dier, hij doet dit van nature. Het voordeel van spiegelen met dieren is dat een dier, in dit geval de hond, jouw gedrag niet gaat interpreteren, maar reageert hij puur instinctief op jouw communicatie. Geheel zonder vooroordelen dus.

Spiegelen met honden – direct resultaat

Doordat de hond jouw gedrag spiegelt blijkt direct hoe jij staat in relatie tot anderen, hoe jouw verbale en non-verbale communicatie wordt ervaren en ontdek je je eigen (belemmerende) patronen, maar kan je de patronen ook omzetten in ander / gewenst gedrag! De hond laat je direct het resultaat zien in zijn spiegelende gedrag.

Wat biedt Tjubans

Hondenschool Tjubans geeft coaching,  workshops en teambuildingsevenementen waarbij het hondenspiegelen centraal staat. Spiegelen met honden bij Tjubans staat voor persoonlijke groei, communicatie en leiderschap maar ook voor plezier en jezelf op een andere manier leren kennen.

Hondenspiegelen is een speelse toegankelijke manier van coaching, die zeker ook geschikt is voor kinderen.